Роналдо под въпрос за първия мач от Мондиал 2014

снимка: БТА/AP

Звездата на португалския национален отбор Кристиано Роналдо може да пропусне мача от груповата фаза на Мондиал 2014 срещу Германия на 16 юни.

Футболистът на Реал Мадрид има контузия в бедрото и в коляното на левия крак и селекционерът на тима Пауло Бенто е притеснен относно участието на Роналдо на Световното първенство в Бразилия. Ако състоянието на голмайстора не се подобри в следващите 15 дни, тогава той ще пропусне всички мачове на Португалия на шампионата на планетата.

"Има футболисти, които няма да може да използваме. Не може да рискуваме здравето им. Имаме още време, за да стане ясно дали ще може да го използваме на световното първенство. Сега Роналдо се нуждае от спокойствие.

Нашата работа се състои в това да определим възможно най-добре състоянието му. При контузия на даден играч ФИФА дава възможност да бъде направена промяна в състава", заяви Бенто, цитиран от БТА.

Треньорът не се нае да прогнозира дали състоянието на Кристиано Роналдо ще се подобри в следващите дни или седмици. Роналдо трябва да се готви по специална програма в следващите дни, за да бъде напълно възстановен за първия мач на отбора от световното първенство срещу Германия на 16 юни.