Роналдо обнови недостижимия си антирекорд

снимка: БГНЕС/EPA

Асът на Португалия Кристиано Роналдо и във втория си мач на Евро 2016 положи максимум старания да отбележи гол, но и този път не му се отдаде.

Нападателят на Реал Мадрид "подобри" свой антирекорд - от 36 опита да се разпише от свободни удари, той няма нито един гол на голям турнир (европейски и световни п-ва).

Това е постижение, с което Роналдо няма как да се гордее и вероятно ще остане завинаги на върха в историята.

При своите 36 удара 31-годишният нападател е принудил вратарите да се намесват едва 10 пъти. В 13 от случаите топката е попаднала в стената, в 12 е излязла в аут и един път е уцелила гредата.

За сравнение, съотборникът му в Реал Гарет Бейл има два гола от три свободни удара в главните турнири, но това е първо участие за уелсеца.

Роналдо също така се е провалял в опитите си да се разпише от дузпи в четири от последните си пет изпълнения с екипите на Реал Мадрид и Португалия. В това число влиза и дузпата, спасена от българския вратар Владислав Стоянов в контролата в края на март.

Лионел Меси и Роналдо вече имат еднакъв брой нереализирани удари от бялата точка - по 19 (Меси от 87 изпълнения, Роналдо от 110).