Роман Григорчук: Лудогорец е фаворит в групата

снимка: chernomorets.odessa.ua

Лудогорец е фаворит както в своята група в Лига Европа, така и в българското футболно първенство, категоричен е старши треньорът на Черноморец (Одеса) Роман Григорчук, който ще изведе своите възпитаници на стадион "Васил Левски" в четвъртък вечер.

Първият мач в Одеса завърши с победа за българския шампион (0:1), който води убедително в своята група в турнира.

"В първия мач играхме достатъчно добре и не заслужавахме поражението, но футболът е такъв. Създадохме доста положения, но не успяхме да ги реализираме и изпуснахме победата. Лудогорец вече е основен фаворит в нашата група, какъвто е този тим и в българското първенство", каза Григорчук, цитиран от БТА.

"Имаме шансове във втория мач, защото ние притежаваме добър отбор, който играе отлично на контраатака, но не само това. Няма да разкривам тактическите детайли за мача утре. Ще ги анализираме след последния съдийски сигнал.

За мен картината беше ясна още на жребия. Знаех, че Лудогорец ще бъде фаворит в групата. Те потвърдиха този свой статут и на мача в Одеса, когато ни победиха. Повтарям, че ние не заслужавахме тази загуба, а играта ни в първия мач ми вдъхва надежди за утрешния", заяви Григорчук на редовната пресконференция преди срещата.

"За 117 дни изиграхме 26 мача, а 24 от тях бяха на много високо равнище. Справихме се добре с тази толкова тежка програма. За утрешния двубой имаме своите надежди, а се надявам да бъдем и в добро физическо състояние. Травмите на Гай и Самодин не са тежки и те би трябвало да бъдат готови за срещата с Лудогорец", добави треньорът на Черноморец (Одеса).