Рома върза Руди Гарсия до 2018

снимка: Guliver/Getty Images

Ръководството на Рома потвърди днес, че старши-треньорът Руди Гарсия е подписал днов договор с "вълците", който ще го задържи в столичния тим до лятото на 2018 година.

Френският специалист дойде в Серия А през миналото лято, като тогава подписа за 2 години с елитния тим, идвайки от Лил, където остави много добри впечатления.

Именно той е в основата на силните игри на Рома, като отборът се завръща в Шампионска лига и до последно притискаше шампиона Ювентус, който имаше нужда от рекордните 102 точки, за да стане №1 за трета поредна година.

"Искаме да потвърдим, че клубът и г-н Руди Гарсия подписаха нов договор. Предишната сделка изтичаше през лятото на 2015 година, като новото споразумение е за още 4 години и изтича на 30-и юни 2018", се казва в официално съобщение на клуба. 

Президентът на Рома Джеймс Палота изрази задоволството си, че 50-годишният специалист ще продължи да води тима от "Стадио Олимпико".

"Радвам се да обявя, че Рома и Руди Гарсия стигнаха до споразумение. Казвал съм много пъти и преди, само половин час ми беше нужен с него в Ню Йорк, за да разбера, че той е точният човек, който да води Рома занапред.

Удължаването на неговия договор е интегрална част от нашия план да донесем успех на нашия клуб. В момента сме в самото начало на нашето пътешествие и трябва да благодарим на Руди и неговите помощници за невероятния старт. Надяваме се, че бъдещето на Рома ще е велико. Форца Рома!", сподели още той.