Роджър Рашийд с интересен съвет към Григор Димитров

снимка: Guliver/Getty Images

Личният треньор на Григор Димитров Роджър Рашийд даде любопитно интервю пред американските медии, разкривайки още подробности за работата си с талантливия българин.

Именно под ръководството на Рашийд Григор Димитров дебютира в Топ 10 на световния мъжки тенис, достигайки и първия си 1/2-финал на турнир от Големия шлем на "Уимбълдън".

Гришо не успя да повтори постижението си на US Open и загуби 1/8-финалния си двубой с Гаел Монфис, а Роджър Рашийд даде интересен съвет на хасковлията - "да покаже лошото момче в себе си".

"Когато показах на Григор анализа на неговата игра, му дадох ясна представа за силните му страни и тези, които трябва да избягва да използва. Той нямаше нужда да продължава да използва абсолютно всичките си удари и му казах: "Не искам да гледам видео с най-интересните моменти от мача, включващо всичките ти невероятни отигравания, след като си загубил с 3-6 3-6. Искам да те видя само за 10 секунди, защото си спечелил с 6-3 6-3." Всяки негов удар трябва да бъде с някаква цел. Той е страхотно момче, но трябва да има малка част от лошото момче в себе си", посочи австралийският специалист.

Роджър Рашийд разкри и интересна история, случила се по време на една от тренировките с българския тенисист.

"За цялото това време с мен, той пропусна само един ден, и то защото мислех, че не е готов. Бяхме на корта и му казах: "Отегчаваш ме". Не се чувствах вдъхновен и развълнуван от това, което виждах и затова предизвиках това хлапе, за да ми покаже нещо", спомня си Рашийд.