Роден талант подписа договор с Парма

снимка: БГНЕС/EPA

Роденият през 1996 година Димитър Трайков подписа късно снощи договор с италианския Парма. 18-годишният вътрешен халф бе поканен на проби лично от наставника на "кръстоносците" Луиджи Аполони, който бе запознат с изявите на младия талант по българските терени.

Димитър Трайков е юноша на Берое, където прогресира сериозно под ръководството на Иван Гаджев. Халфът обаче така и не получава шанс да продължи кариерата си в представителния тим на заралии, поради което започва подготовка с отбора на Ботев (Гълъбово). Там той бързо се налага в стартовия състав и е неизменен титуляр в първите мачове на тима в "Б" група, привличайки вниманието на някои западни клубове. В същото време обещаващият полузащитник се подготвя индивидуално под ръководството на Радостин Александров.

Макар и в четвъртото ниво на италианския футбол, Парма остава един от емблематичните футболни клубове на Апенините. Целта пред "дуковете" е възможно най-бързо завръщане в елита на Италия, откъдето някогашният носител на Купата на УЕФА изпадна поради тежки финансови проблеми.

Самият Димитър Трайков остана впечатлен от условията в базата на "пармалатите" и е готов да даде всичко от себе си, за да се адаптира възможно най-бързо към стила на игра и начина на живот в Парма.

Димитър Трайков изрази благодарности към своите агенти от East Pressure за безупречната организация, отношението и безпроблемното протичане на целия процес по преминаването му в Италия.

Преди Димитър Трайков, други двама българи са защитавали цветовете на Парма. Това са Христо Стоичков и Валери Божинов. Младокът си пожела да повтори успехите на двамата нападатели, играли на "Енио Тардини" преди него.