Ръководството скъса пълен със старци списък на Конте

снимка: БГНЕС/EPA

Мениджърът на Челси Антонио Конте е влязъл в конфликт с ръководството на клуба заради трансферния списък, който италианецът е предал. В него присъстват опитни играчи, които специалистът е набелязал със зоркото си око. Шефовете на "сините" от Лондон обаче са отрязали плановете му и са казали, че няма да привличат старци в отбора си, информира "Сън".

В списъка на Конте са попаднали 32-годишният нападател Фернандо Йоренте от Суонзи, 30-годишният Антонио Кандрева от Интер и с две години по-младият му съотборник при "нерадзурите" Иван Перишич. След загубата от Бърнли на старта на Висшата лига италианецът е осъзнал, че разполага с твърде малко опитни футболисти. Той има по-малко от 20 играчи в отбора си, като дори трябваше да запълва някои дупки с младежи от школата. Именно затова е пожелал да привлече ядро от опитни състезатели.

Ръководството обаче не е на това мнение. Шефовете смятат, че Челси е отбор, който гради бъдеще и гледа напред в дългосрочен план. Те са отказали да привлекат всеки един от тримата футболисти, защото според тях те са рискови покупки и ще се окажат без никаква възвръщаемост след време.