Ръководството на Левски ще пробва тандема Лафчис - Сираков

снимка: Булфото

Новите собственици на „Левски“ ще опитат да навият две емблематични фигури да работят в тандем на „Герена“, съобщава "Труд". Става въпрос за Томас Лафчис и Наско Сираков. Шефското кормило в „Левски“ се очаква в най-скоро време да бъде поето от хора, които ще придобият мажоритарния пакет акции на клуба. Въпреки че рокадата още не е факт, бъдещите управници са започнали преговори с хората, които искат да доведат със себе си на „Герена“. Бившият директор на „сините“ Наско Сираков е гласен за президент, а Томас Лафчис - за силна фигура в управителния съвет на клуба. Промените ще засегнат спортния директор и треньорския пост.

В същото време „Левски“ продължава да окапва за мача с „Марибор“ в Лига Европа. Защитникът Сърджан Лукин се контузи и няма да играе три месеца. Бранителят има скъсване на бедрения мускул на левия крак, като най-вероятно ще бъде подложен на операция. А треньорът Люпко Петрович цяло лято искаше от шефовете още един защитник, но такъв не бе намерен.

„Не трябва на всяка цена да се взимат футболисти - каза спортният директор Станислав Ангелов. - Като няма нещо качествено, по-добре да пускаме юношите си. Промени? Казах на играчите, че целта ни е да си вършим работата, а кой какво говори, няма значение.“