Рилски спортист с трета загуба в Еврочалъндж

Рилски спортист допусна неприятно поражение у дома от унгарския Солнок със 76:78 (18:19, 22:17, 12:23, 24:19) и на практика загубиха шансове да продължат напред в ЕвроЧалъндж.

"Рилецо" се нуждаеше от задължителен успех, за да остане в борбата и не бе толкова далеч от него, но кош преди сирената прекърши надеждите на Росен Барчовски и неговите момчета.

Това беше трета поредна домакинска загуба за тима от Самоков, с което балансът му остава 1:3. Така Рилски има нужда от две победи в гостуванията на белоруския Цмоки Минск и румънския БК Муреш.

Първата половина на двубоя бе равностойна. Гостите спечелиха първата част с точка разлика - 19:18. Втората четвърт бе за Рилски, който се оттегли на почивка с аванс 40:36, за който голям принос имаше най-добрият на терена от самоковци - Дарин Иванов.

Гостите обаче направиха чудесна трета част, като успяха да дръпнат с 9 точки аванс преди заключителните 10 минути. Рилски обаче започна силно в тях и преди средата на частта успя да изравни. Солнок отново дръпна с 4 точки, а 50 секунди преди края Иванов намали разликата само на 1 пункт.

Последваха кош за унгарците, на който Дарин Иванов отвърна с тройка и 3 секунди преди сирената срещата отиваше към продължения. Тогава Петер Лорант отбеляза и попари залата в Самоков.

В днешния ден Рилски спортист имаше сериозно предимство по отношение на борните - 44, от които 19 в нападение срещу 28 за Солнок. Това обаче не успя да компенсира слабата ефективност при стрелбата и домакините загубиха.

Най-резултатен за тях с 20 точки бе Дарин Иванов, който записа и 1 борба. Върнан Тейлър добави 18 точки и 8 борби, а Шон Барнет и Остън Калхун завършиха с по 13 точки.

За гостите от Унгария най-добре се представи Петер Лирант, който реализира 22 точки и 12 борби.

"Невероятно късметлийски кош за тях от центъра в края.  Изпуснахме нещата в третата част. Те са майсторски отбор, имат  опит. Доволен съм.

Ние загубихме нещастно, можеше да влезем в  продължение. Нашият отбор е млад с незрели действия, а те са  опитен отбор и знаят как да изиграят ситуацията", каза след  двубоя старши треньорът на Рилски спортист Росен Барчовски.