Рилецо без загуба в Балканската лига, Академик Бултекс с трето поражение

снимка: lap.bg

Рилски спортист продължава да е непобеден в Балканската лига. Самоковци се наложиха с 99:78 в гостуването си на Тирана в Албания и по този начин записаха четвърта поредна победа от началото на кампанията.

Самоковци остават и единственият отбор без поражение този сезон. В четвъртък те ще изиграят отложения двубой от първи кръг срещу Башкими в Призрен, Косово.

Людмил Хаджисотиров пусна в игра абсолютно всички играчи, които бе взел в Албания, а единствено Николай Гелов не успя да се разпише за двете си минути на паркета. Шестима играчи на Рилецо завършиха с двуцифрен точков актив, а Мартин Маринов и Еван Раванел вкараха по 17. Американският център оформи и дабъл-дабъл с 10 борби. Герти Шима бе най-резултатен за Тирана с 26 точки.

Рилецо е втори в класирането след Блокотехна, но след изиграването на отложения мач може да оглави подреждането. 

От своя страна, Академик Бултекс 99 записа трето поредно поражение в надпреварата. Родният тим отстъпи на Башкими като гост в Призрен със 78:87. Най-резултатен за успеха бе Дейшон Найт с 29 точки. Самир Зекики вкара 19, а с 15 завърши Джамар Ханър. За Академик Бултекс 19 точки отбеляза Мартин Дурчев, а с 18 се отчете Айзея Юмипиг. 

Академик е трети с баланс 2-3, а в следващия кръг среща Левски 2014, който е 6-и с 1 победа и 3 загуби.