Резил за наш атлет в Рио! Пробва да се оправдае като ученичка

снимка: zimbio.com

Георги Иванов не успя да се класира за финала в тласкането на гюле на олимпийския турнир по лека атлетика в Рио де Жанейро. Българинът записа 19,49 метра във втория си опит, а квалификационната норма беше 20,65 м. В първия си опит Иванов регистрира резултат 19,08 м, а в третия направи фаул. Иванов завърши на 13-о място в класирането в квалификационна Група "В" и зае 25-ата позиция в общото подреждане.

В състезанието участваха 30 спортисти и определено представянето на Иванов е срамно. По-срамно е обаче, че веднага след отпадането си той се оправда с подуване в ръката. Поредното оправдание за родните представители на Олимпиадата след жалко състезание.

В задачата се пита - защо като е неподготвен, контузен или каквото и да е - Георги Иванов не си остана в България, за да гледа тласкането на гюле по телевизията, вместо да прахосва данъците ни и да ни излага в Рио? Отговор е ясно, че няма да получим, но искаме поне след резили нашите спортисти да не се оправдават като ученички.

Достоен пример за това е Ивет Лалова. Тя също имаше физически проблеми. И то реални. Но стисна зъби и накара България да се гордее.

Иначе с най-добър резултат на финала на тласкане на гюле се класира американецът Райън Краузър - 21.59 м. Общо шестима гюлетласкачи успяха да преодолеят квалификационната норма, а резултат над 21 метра регистрира още само един състезател - Томас Уолш (Нова Зеландия). Неговото постижение бе 21.03 м.

Припомняме, че на европейското първенство в Амстердам тази година нашия Георги Иванов записа три фаула и пак но орезили.