Рестартът на Локомотив (София) започва с ремонт на 2 терена, единият става изкуствен

снимка: Булфото

Рестартът на Локомотив (София) ще започне със значително подобряване на базата с ремонта на 2 терена. Плановете за това разкри собственикът на новия клуб “Локомотив 1929” Иван Василев на специална пресконференция.

На нея присъстваха още вицепрезидентът Валентин Николов, изпълнителният директор Бойчо Величков, председателят на ОСК “Локомотив” Даме Стойков и треньорът Антон Велков. Всички те подчертаха, че макар и новосъздаден, “Локо 1929” е всъщност продължение на натрупалия над 85 г. история “железничарски” клуб. Те имат подкрепата и на всички “червено-черни” фенове.

Плановете на Василев са да се пристъпи към ремонт на помощното игрище, за да може там да играят мачовете си отборите от школата. На мястото на това, което в момента е със сгурия, пък ще бъде направен изкуствен терен за нуждите на школата. Нейното развитие ще бъде главният акцент в работата на новия клуб. Иначе при мъжете той ще започне участието си в северната окръжна група на София или 4-а дивизия. Юношеските отбори също ще играят в зоналните групи.

“Ще работим с поглед най-вече към школата. Тръгваме от първи коловоз. Целта е да влезем във “В” група, после ще видим”, заяви Василев. “Локо 1929” влиза под шапката на Обединени спортни клубове “Локомотив”.

“Така беше и преди години. Направили сме разделителни протоколи кой какво ще ползва.Има натрупани големи сметки от предишния клуб, ние тях няма да ги плащаме, ще открием нова партида за тока”, заяви Даме Стойков, който в последните години направи много подобрения по стадиона, които сега ще могат да бъдат ползвани от футболния клуб.

“Локомотив” ми е дал много и сега дойде време аз да му дам. Много юноши на клуба ми се обаждат с предложения да помогнат”, каза треньорът Велков.