Респектиран Хофе се готви за "латино нощи" с "бразилските българи"

Хофенхайм се подготвя за луди южноамерикански нощи в България в навечерието на мача между немците и родния шампион Лудогорец от групите на Лига Европа. Двубоят е в четвъртък (28 септември) от 22:05 часа на "Лудогорец Арена".

"Разград може и да няма бразилски усет, но клубът ще даде на Хофенхайм две южноамерикански нощи" - така започва материалът в официалния сайт на германския клуб, посветен на "орлите". Целта на Хофе е да запознае привържениците си със следващото препятствие по трънливия им път към успех в надпреварите на Стария континент. От немския клуб изтъкват наличието на многото бразилци в състава на родните първенци, което винаги е повод за притеснение заради техничната и високоскоростна игра, намираща се в кръвта на "кариоките". Материалът на сайта на Хофенхайм е озаглавен "Лудогорец Разград: бразилските българи".

"9 бразилци има в състава на постоянните шампиони в "А" група и имат голям принос към успеха на клуба, който направи магическо постижение да спечели титлата във всеки свой сезон в елитната група: От 2012 до 2017 Лудогорец спечели 6 титли и 2 купи на страната", пишат респектираните немци.   

Хофе запознава феновете си с героичните изяви на Лудогорец в Шампионската лига през последните години, както и с вратарските умения на Козмин Моци, който се превърна в клубна легенда, вкарвайки "орлите" в турнира на богатите след успех над Стяуа. 

Приказката на тима от Разград е определена като "впечатляваща история на успеха, която освен от бразилските попълнения, е осъществена и от собственика Кирил Домусчиев".