Рецитал на Маринов и Везенков, Беларус падна на колене

Българският национален отбор по баскетбол записа втора победа в предварителните квалификации за световното първенство през 2019-та година, като се наложи със 78-68 над Беларус. Пред около 2500 зрители в "Арена Ботевград" играчите на Любомир Минчев демонстрираха истинското си лице и с красива игра смазаха съпротивата на гостите. Така нашите момчета вече имат две победи след тази срещу Португалия като гост на 2 август.

Павел Маринов бе във вихъра си. Той наниза 12 точки за по-малко от 10 минути още в началото на срещата, за да даде тон на победата. В крайна сметка, Маринов вкара общо 22 точки и стана топреализатор за "лъвовете" в мача. Голямата звезда Александър Везенков добави 15 точки и също толкова борби, а Александър Янев и Дий Бост вкараха по 11 и помогнаха за успеха. 19-те точки на Виталий Лютич не стигнаха на Беларус за нещо по-значимо.

Нашите баскетболисти владееха контрола над срещата и не позволиха на белорусите да поведат в резултата дори когато правиха серии с много поредни точки. Гостите играха много грубо и накъсваха играта, но "лъвовете" не се поддадоха на провокацията и бяха изключително балансирани. Така те удържаха аванса си до края без никакви проблеми.

Следващият мач за България е на 12 август, когато приемаме Португалия, а на 16 август връщаме визитата на Беларус.