Реал отмъква звезда на Борусия от Барса

снимка: БТА/AP

Реал Мадрид продължава със засиления си интерес към полузащитника на Борусия (Дортмунд) Илкай Гюндоган.

Последният ход, който клубът е предприел, е да си осигури преференциална възможност да закупи немския играч, който е обвързан с жълто-черните до 30-и Юни 2015г.

"Кралския клуб", който следи изявите на футболиста още от от миналия сезон, е постигнал договорка с президента на Борусия за евентуален трансфер.

Всички детайлни са били оформени и обсъждани по време на преговорите по трансфера на Нури Шахин, който изглежда вероятен в близко бъдеще.

Шахин в момента се подвизава за Борусия под наем до края на следващото лято, но немският тим смята да се възползва от възможността да го закупи обратно за сума от порядъка на 7 млн. евро.

Споразумението между двата клуба за турския играч е почти финализирано и името на Гюндоган е присъствало по време на преговорите.

Доколкото "Марка" успява да разбере, тези преговори ще гарантират на Реал лидерска позиция при евентуална продажба на талантливия полузащитник, чиито способности могат да блеснат на предстоящия Мондиал в Бразилия.

"Белите" също ще очакват разумна цена (около €30 млн.) ако той все пак поеме към Мадрид, въпреки че тази цена би могла да се промени спрямо офертите и на другите клубове заинтересовани от играча като Барселона, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити.