Реал официално представи Данило

Данило беше представен като играч на Реал Мадрид в президентската ложа на „Сантиаго Бернабеу“.

Пред голям брой журналисти и фенове, Флорентино Перес посрещна новото попълнение с думите:

„Сега ти си в Реал Мадрид и знам, че сбъдваш една от мечтите си. Реал Мадрид посреща идването на футболист, който бе желан от редица големи отбори в Европа, но ние знаем със сигурност, че ти искаше да се присъединиш към нас.“

„Желаем ти всичко най-добро, за да можеш да покажеш качествата и таланта, който притежаваш.

Излизането на терена без съмнение ще бъде момент, който няма да забравиш. Започвайки от днес, ще почувстваш страстта да си в този клуб.

Наслади й се по най-добрия начин и никога не се предавай.“

„Тези трибуни ще те мотивират всеки мач. Фенове на отбора от всички краища на света дават своето сърце и душа за него.

Ще видиш защо тази институция е толкова легендарна, но и изискваща. Това е част от нещата, които ни правят победители. Постоянно работи върху усъвършенстването си в търсене на перфектността.

Тази емблема не разбира значението на думата предаване и ние трябва да даваме всичко от себе си всеки сезон. Да бъдеш най-добрия отбор на света изисква големи отговорности.“

Развълнуван от посрещането, Данило отговори, че още от дете е мечтал да играе за „белия балет“:

„Искам да благодаря на Бог, че съм здрав и мога да играя футбол, както и на всички хора, които ми помогнаха този ден да дойде.

Благодаря на феновете за любовта, която ми показаха. Определено това е един от най-щастливите дни в живота ми. Мога да обещая, че ще дам всичко от себе си във всеки мач. Hala Madrid!”