Реал Мадрид обяви виновника за проваления трансфер на Давид де Хеа

снимка: БТА/AP

Реал Мадрид обвини Манчестър Юнайтед за проваления трансфер на Давид де Хеа, като от "белия балет" споделиха, че "червените дяволи" са се забавили прекалено с документите.

Двата клуба са се договорили за трансферна сума в размер на 29 милиона паунда, както и Кейлор Навас, който да премине на Острова.

Въпреки това сделката така и не стана факт, което накара ръководството на "кралкия клуб" да излезе с официално съобщение за това какво се е случило.

"След проваления трансфер на Давид де Хеа, ние от Реал Мадрид желаем да заявим:

1. Манчестър Юнайтед отказа да се свърже с нас до вчера сутринта.

2. Реал Мадрид, въпреки трудностите, успя да изпълни всяко изискване на Манчестър, за да се осъществи трансфера.

3. Когато Юнайтед започна преговорите с нас, те веднага се свързаха с Кейлор Навас и агента му, за да могат да го убедят за отиде на "Олд Трафорд" още на момента.

4. Когато Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед достигнаха до неофициално споразумение, ние изпратихме нужните документи до Англия, за да може да бъдат попълнение и върнати преди края на трансферния прозорец - това се случи в 13:39 испанско време.

5. От Манчестър ни отговориха осем часа по-късно - в 21:43, като имаха минимални изисквания за промени в договора. Без да се бави, Реал Мадрид веднага се съгласи на промените, за да може всичко да е в срок за пред ФИФА и Испанската Фуболна Федерация.

6. След като Де Хеа и Навас се подписаха на договора, ние го изпратихме на Манчестър Юнайтед в 23:32. Тогава очаквахме единствено подписа на Манчестър Юнайтед.

7. В 23:53 от английския тим се разбраха с Кейлор Навас и му пратиха документите, за да ги подпише. 

8. Манчестър Юнайтед ни прати документите подписани от Давид де Хеа в 00:00, а тези с подписа на Навас в 00:02 и ние веднага опитахме да ги пратим на ФИФА, но вече беше късно.

9. В 00:26 официалният сайт на ФИФА позволи да въведем данните за двата трансфера и ние го направихме, въпреки че знаехе, че вече е твърде късно.

10. На кратко, Реал Мадрид направи всичко възможно и то на време, за да осъществи тези два трансфера."