Разследват наш тенисист за "черно тото"

На втората ракета на България при мъжете - Димитър Кутровски не му върви. След като преди две години 26-годишният софиянец получи и изтърпя наказание за употреба на допинг, сега името му бе замесено в уреждане на мачове.

Става въпрос за срещата на Кутровски с германеца Петер Теребко на турнира от сериите "Чалънджър" в Сан Луис Потоси (Мексико) през април тази година, загубена с 6-3 3-6 7-5.

Тя бе мачовете, попаднали в доклада на Федерацията на операторите на спортни залагания и казина "Federbet", който организацията представи в Европейския парламент в Брюксел вчера.

Очаквано в доклада на "Federbet" с приоритет е "черното тото" във футбола, но в документа попадат три тенис срещи, едната от които с участието на Димитър Кутровски.

Останалите два мача, за които има съмнения, че са уговорени, са Валери Руднев (Русия) - Аксел Мишон (Франция) - 1-6 2-6 на чалънджър в Санкт Петербург, и Оливие Рокюс (Белгия) - Винсен Мило (Франция) 3-6 6-1 7-5, също на чалънджър, но в Гваделупа. 

Ако бъде доказана вина - наказанията са изключително сурови, като не е изключено някой от провинените да получи и доживотна забрана.