Разследват 30 мача от Серия А

снимка: БТА/AP

Около 30 нови мача от италианския футбол през последните години ще бъдат разследвани от Прокуратурата в Кремона заради съмнение за манипулации, съобщи БТА.

За срещите, които са попаднали под съмнение, има информации за уговорки между посредници и играчи, заяви градският прокурор на Кремона Роберто ди Мартино.

Ди Мартино от години разследва скандалите с уредени двубои от калчото, по които вече бяха наложени множество санкции за футболисти и клубове.

Сред заподозрените около 20 души по най-новия скандал в италианския футбол са световния шампион със "Скуадра адзура" Дженаро Гатузо и друг бивш футболист на Милан Кристиан Броки.

Четирима вече са арестувани след полицейски акции в последните дни. Гатузо е останал изненадан, че името му е замесено, но на този етап ще се въздържи от коментари.

"В този момент не искаме да коментираме. Той първо иска да разбере какво се случва. Всичко ни дойде като гръм от ясно небе.

Рино не е бил в дома си, когато полицията го е претърсила. Адвокатите ни са в контакт с Прокуратурата", каза Андре Д'Амико, агент на бившия футболист и настоящ треньор Гатузо.