Рамос и Пике се псуват заради референдума в Каталуния

галерия:

Отношенията между защитниците на испанския национален отбор Серхио Рамос и Жерард Пике окончателно са развалиха след провеждането на незаконния референдум за независимост на Каталуня.

Двамата така или иначе не се обичаха особено, тъй като единият защитава цветовете на Реал Мадрид, а другия - на Барселона. Досега те се стърпяваха единствено в името на националния отбор.

След демонстративната подкрепа на референдума и участието в гласуването обаче дните на Пике в националния тим са преброени. Феновете вече изразиха отношението си към него, като го освиркаха на тренировката в базата Лас Розас край Мадрид.

Зад кулисите също е било напечено. Рамос е поискал сметка от Пике защо подкрепя референдума и го е обвинил, че вкарва сепаратистки настроения в националния отбор. Пике му е отвърнал и в крайна сметка всичко е завършило с размяна на "любезности".

Самото допитване премина в неделя. Испанското правителство го беше обявило за противоконституционен и се опита да попречи на провеждането му. В Барселона бяха изпратени допълнителни полицейски сили, но в крайна сметка около 40 процента от гласоподавателите пуснаха бюлетини, пише offnews. Сред тях беше и Пике, който обвини правителството в превишаване на правата и заяви, че е готов да напусне националния отбор.