Радуканов: Всеки играч ще трябва да се доказва

Новият треньор на Пирин Милен Радуканов бе представен днес на пресконференция на стадион "Христо Ботев" от изпълнителният директор на благоевградския клуб Венко Попов. Бившият футболист на "орлетата" поема отбора с договор за година и половина.

"Милен Радуканов е добре познато лице и име за футболната общественост в Благоевград, като част от един от най-силните състави за "зелените", достигнал финал за купата на България през 1994 година", припомни Венко Попов. 

Милен Радуканов благодари на ръководството на клуба в лицето на кмета на община Благоевград Атанас Камбитов и на Венко Попов за поканата да поеме отбора, която е чакал доста време и е приел веднага.

"Щастлив съм, че съм отново тук, както бях щастлив и имах страхотни мигове като футболист преди 23 години. Тогава с отбора играхме финал за купата на България, злощастно загубен в последната минута от Левски, когато бе и последното участие на Пирин в евротурнирите", заяви младият специалист.

"Пазя само добри спомени, изградихме тогава страхотен колектив, изиграхме страхотни мачове. Това са спомени, които съм пазил през годините, а духът, който съм усетил тук, може да се изпита на много малко места. Затова за мен е огромно удоволствие да съм тук отново. Надявам се сега като треньор по същия начин да оправдая доверието, което ми гласуват, за да можем всички заедно да сме доволни от резултатите, които постигаме, и това, което отборът ще показва. Ще дам най-доброто от себе си, което съм научил през годините като футболист и като треньор. Сигурен съм, че ще намерим общ език с футболистите, за да могат и те да доразвият своите качества и да постигат така желаните резултати", заяви Радуканов.

Той очаква да има и като треньор подкрепата на публиката в Благоевград и да работи така, че привържениците на Пирин да се радват и гордеят с отбора.

Радуканов се радва, че ще работи с част от треньорския екип на Пирин.

"Сигурен съм, че няма да съжалявам, че ще работя с този екип", заяви Радуканов.

"Ще разчитам на всички тези момчета, които са в състава в момента", заяви новият наставник на "орлетата". Всеки един от тях оттук-нататък ще трябва да се доказва и да защитава мястото си в отбора."

"Едно приятно изживяване са тези мачове. Ще посрещнем Ботев на нашия стадион, ще играем за победа и се надявам да стигнем колкото е възможно по-далеч", каза той.

А що се отнася до целите на отбора в първенството, Радуканов припомни, че те са очертани от кмета Камбитов миналата седмица - запазване на мястото на Пирин в Първа лига.