Радостин Василев: Променяме формата на Първа Лига, ако Любо бие Боби

Известният адвокат Радостин Василев взе участие в пресконференцията на Любослав Пенев в БТА. Той призова към "промяна на почти всичко" в БФС, както и на формата на българското футболно първенство.

Ето какво заяви борецът срещу сегашното статукво в БФС:

"Това е най-непрозрачната организация в спорта ни. Да, за БФС става дума. Повечето от вас знаят моето мнение по въпроса. Не един и два пъти съм го изказват.

От правно-административна гледна точка, трябва да променим почти всичко в организацията на БФС. Събират се комисии тайно. Заседават и най-вече - взимат решения тайно. Това е неприемливо.

Футболният съюз ще има нов устав и нови правилници за всички комисии. Ще става ясно кой член с каква квалификация разполага.

Член на футболния съюз се става с решение на Общо събрание. Но те се събират веднъж на 4 години. И заради това се приемат временни членове от собствения си Изпълком. Те нямат обаче право да издигат кандидати за президент и да гласуват. Тоест, един клуб може да се окаже в 4-годишен вакуум. Ако управляващите даден клуб са с Боби Михайлов - приемат ги за членове и гласуват. Но на останалите им се обаждат да не идват на конгреса, защото няма право да гласува.

От време на време си провеждат едни мини-конгреси в малки зали, достатъчни да поберат точно толкова души, колкото е необходимо. Ако ме разбирате какви казвам. Предпочитам Изпълкомът да бъде съставен от експерти, а не от Венци Стефанов, Кирил Домусчиев и г-н Ганчев.

Бил съм свидетел как от БФС репресираха един клуб, който представлявах. Но къщичката в момента така е направена, че трудно да бъде бутната. Танцова група от Люлин би имала по-добре написан устав от този на БФС. И се назначават хора по заслуги, на кръгове по чашка, на приятели...

Ще бъде задължително променен форматът на първенството. Играят се огромен брой безсмислени мачове. Ще се обсъди броят на отборите, за да няма корупция. Ще искаме равностойни срещи. Професионалната футболна лига може би ще трябва да се включи.

Снимка 333499

Източник: LAP.bg

Много хора са недоволни от управлението на г-н Михайлов. Има хора с налични преки интереси той да запази поста си. Наистина, нека всеки гласува по съвест, не по задължение. 

Изборът ще бъде осъществен с интегрална бюлетина. За да няма обърквания. Най-тайното нещо в момента в България са членовете на БФС, които имат право да гласуват. Не може това да не е известно. Защото така виждам, че ще се опитат някои хора да си изберат Боби Михайлов. Отново тайно. Настояваме медиите да присъстват по време на целия изборен процес. Да има прозрачност на избора".