Радослав Арсов поема силен френски тим пълен с националки и с шампионски амбиции

галерия:

снимка: Личен архив

Бившият национал на България по волейбол и настоящ треньор Радослав Арсов ще ръководи тим от най-високата лига във Франция.

От следващия сезон бившият диагонал ще поеме тима на Нанси Волей, който се състезава във френската Суперлига, призна специално за читателите на Sporta.bg специалистът.

През миналата кампания отборът е успял да запази мястото си в Суперлигата, а през тази година целите на ръководството са високи. Те искат тимът им да играе минимум плейофи, като са се погрижили за това, привличайки класни състезателки.

Радослав Арсов ще може да разчита на цели пет национални състезателки от целия свят, като една от тях е диагоналката на България Юлия Стоянова. Освен нея, волейболистки - представителки на своите държави има от Словакия, Унгария, Франция и Канада.

4158650

В Нанси Волей ще се състезава и още една българска волейболистка - Цветелина Николова, която играе на поста разпределител.

През последния сезон Радослав Арсов бе треньор във VCMB Volley (Лил), където пък се състезаваше съпругата му, също бивш национален състезател, Елена Арсова, която обаче прекратява спортната си кариера.

В момента семейството си почива от ангажиментите през сезона, като е в родината си България, заедно с двете си дъщери.

Подготовката на Нанси за новия сезон стартира на 24 август, а сезонът в Суперлигата ще започне на 22 октомври.