Радо Стойчев прибира топталанта Аспарухов, тества го за Модена

снимка: trentinovolley.it

Младежкият волейболен национал Аспарух Аспарухов замина за лагер в Модена (Италия), където наставник на местния гранд е българският специалист Радостин Стойчев. Избраният за най-добър посрещач на изминалата Балканиада за юноши до 19 години в Сърбия Аспарухов ще е единственият българин в групата, която ще се срещне със звездите на Модена.

Сформираният лагер е дело именно на Радо Стойчев, който кани млади състезатели от различни държави - Дания, Сърбия и Украйна, да се присъединят към "жълто-сините" на проби. Той ще тества способностите и качествата им, за да разбере дали могат да се развиват в италианския волейбол и да ги вземе при себе си. Интересното е, че лагерът съвпада с началото на подготовката на мъжкия отбор за новия сезон. Това означава, че Аспарух ще може да се срещне с идолите си Бруно Резенде и Ървин Н'гапет, които са двете големи перли на Модена.

Аспарухов сподели пред bgvolleyball.com, че трудът и постоянството са в основата на неговия успех и този на съотобрниците му от националния отбор. Той каза, че се надява на още много хубави моменти във волейбола и спечелени титли.