Радо Стойчев: Доста време се чудех как да продължа кариерата си

снимка: БГНЕС

Бившият национален селекционер Радостин Стойчев призна, че е имал много оферти преди да реши да поеме Модена след едногодишна пауза. Пред Nova родният специалист сподели, че е отхвърлил предложение и от световния шампион Полша.

"Решението беше много трудно за мен. В персонален план беше трудно. Доста време се чудех как да продължа кариерата си. Може би, ако имах такова предложение от национален отбор, което можех да приема, щях да го направя. Това беше идеята. Не успях да получа предложение, което да ме задоволява във всички аспекти. Имах три предложения, които не са тайна, но те вече си имат треньори и не искам да ги споменавам. Посетих два от тези национални отбори, разговаряхме обстойно, но поради различни причини не ги приех. Бяха коренно различни причините на двете места. Много уважавам това, че хората се обърнаха към мен и направиха всичко възможно да ме привлекат. Благодаря им, но вече съм в Модена", заяви Стойчев.

Относно офертите от Иран и Полша, той отговори:

"След като съм ги отказал, значи не съжалявам. Наистина размисълът беше сериозен и труден, трябваше да помисля добре. Сметнах, че не сега е моментът да поема световен шампион като Полша. Мен преди всичко ме вълнува това, дали един отбор може да спечели и дали има условия за това. После условията за работа, разбира се, след това заплащането на трето място. Трябва да имаш и добър щаб и хора, на които да се довериш".