Радина Филипова спечели международния турнир "Руми и Албена"

Българката Радина Филипова от Чар-ДКС (Варна) спечели титлата в многобоя при жените в 18-о издание на международния турнир по художествена гимнастика "Руми и Албена".

Надпреварата, която се организира от Община Варна и клуб Чар-ДКС, се провежда в памет на трагично загиналите на 16-и март 1978 година при самолетна катастрофа гимнастички Румяна Стефанова и Албена Петрова.

Повече от 100 състезателки от шест държави - Италия, Швейцария, Япония, Канада, Гърция и България, както и представителки на 18 български клуба участват в турнира, посочва БТА.

Състезанието е за възрастовите групи деца до 10 години, девойки младша възраст, девойки старша възраст (родени 2001 година), девойки старша възраст (родени 1999/2000) и жени. Главен съдия на надпреварата е трикратната световна шампионка Мария Петрова.

Радина Филипова събра сбор от 59.900 точки, Втора е Рисано Фуджиока от Япония с 53.050 точки, а трета - Биги Стефания Теранова от Италия с 52.900 точки.

На финалите на отделните уреди четирите златни медала отново бяха спечелени от Радина Филипова с личен треньор Филипа Филипова.

В международния турнир при девойките младша възраст победителка в многобоя стана Елизабет Йовчева от Чар-ДКС с 34.317 точки. Среброто взе Дария Антипова от Швейцария, а бронза завоюва Евгения Сариди от Гърция. Първа на финала с съчетанието с обръч и без уред стана също Елизабет Йовчева.

При децата се проведе само държавно класиране, в което златото в многобоя спечели Нанси Иванова от Левски.

При девойките младша възраст в републиканския турнир шампионка стана Звезда Игнатова от Чар-ДКС (Варна).

При жените победителка в републиканския турнир е Данина Тодорова от Чар-ДКС (Варна), следвана от Йоана Анагностопулу от Левски и Ромина Радева от Чар-ДКС.