Путин видя как Сборная заши 2 на Нова Зеландия в Купата на конфедерациите

снимка: sports.ru

Русия очаквано почна успешно кампанията си в Купата на Конфедерациите. Братушките се наложиха с 2:0 над аутсайдера Нова Зеландия. По 1 гол във всяко полувреме ознаменува 3-те точки за домакините. 

Турнирът се провежда в Русия, която догодина ще посрещне и Мондиал 2018. На ложите на стадиона в Санкт Петербург се бе настанил и президентът на страната - Владимир Путин. Той даде воля на емоциите си при двете попадения на Русия и бурно се радваше и аплодираше.

"Кивитата", които са водени от английски треньор, не показаха рога и лесно допуснаха да бъдат бити. Руснаците пък не се напънаха особено и по всяка вероятност пазят сили за по-тежките мачове с Мексико и Португалия.

Откриващият гол падна в 31-ата минута и си го отбеляза играч на Нова Зеландия. Боксал опита да избие топката, която влизаше в мрежата, но не съумя да го стори добре и сам си я вкара. Интригата бе изключена в 69-ата минута. Тогава Смолов получи пас и на празна врата нямаше как да сгреши за кеф на пълния стадион в Санкт Петербург.