Първо в Sporta.bg! Мишо Александров: Говоря пет езика, ще науча и руски

Новото попълнение на Арсенал Тула Михаил Александров направи първа тренировка с отбора, съобщава официалният сайт на клуба. 27-годишният халф беше привлечен от полския Легия. "Руската Висша лига е силна, една от най-добрите в Европа", коментира самият Александров. "Искам да помогна на Арсенал да изпълни поставената задача - оставане в елита. Сигурен съм, че ще се представя на ниво и феновете ще оценят по достойнство моята игра", добави той.

- Какво знаехте за Арсенал и руския футбол като цяло преди да дойдете?

- Не много, но в интернет може да се намери всякаква информация. Потърсих мнението и на моя сънародник Иван Иванов, с когото се познаваме от деца. Той ми помогна да избера Арсенал. Що се касае до руския футбол, то в България има телевизия, която излъчва мачовете от местната Висша лига и аз често ги гледам. В Русия играят мои съотборници от националния отбор - Ивелин Попов, Георги Миланов, Петър Занев и разбира се Иван Иванов. Всички те имат много високо мнение за нивото на вашето първенство.

- Под ръководството на руския треньор Станислав Черчесов Легия постигна големи успехи.

- Миналия сезон станахме шампиони и носители на купата, получихме шанс да играем в Шампионска лига. Беше отлична година. След това треньорът се смени, Черчесов пое националите на Русия. Желая му успех! А за мен участието м Шампионската лига беше незабравимо преживяване. Всеки футболист мечтае да играе в този турнир. С Легия за втори път се докосвам до Шампионската лига, първият път беше с Лудогорец.

- На коя позиция се чувствате най-добре?

- В ляво или вдясно на халфовата линия, в зависимост от указанията на треньора. Готов съм да играя както в нападение, така и да помагам в защита.

- Езиковата бариера ще е проблем ли за вас?

– Без да броя родния си език, говоря още сръбски, английски, немски, гръцки и малко полски. Българският и руският са близки, името ми се пише еднакво и на двата езика. Затова не виждам проблеми след време да общуваме на руски.