Провали се трансфер на Ботев (Пловдив)

снимка: botevplovdiv.bg

Нападателят на младежкия тим на Аякс Джофри Кастилион няма да играе в родната "А" група, след като тъмнокожият нападател не е издържал медицинските прегледи и физическите тестове, на които е бил подложен от ръкововдството на Ботев (Пд).

Преди дни бившият младежки национал се считаше за сигурно ново попълнение на "канарчетата", а фитнес тестовете трябваше да бъдат просто формалност.

Формата на играча обаче е крайно незадоволителна, като по този начин 22-годишният нападател изпусна шанса да съживи кариерата си, след като от първия отбор на Аякс стигна до младежката формация, за която до момента през сезона има едва 6 мача и един гол.

Още от неделя Кастелион е в Кипър, но не е направил нито една тренировка с играчите на Станимир Стоилов. Очакваше се той да бъде привлечен за срок от две години и половина, но на този етап това няма да стане.

Вероятно това ще наложи пауза на идеята на Ботев да се раздели с Валери Домовчийски, тъй като отборът ще остане само с един нападател в лицето на Иван Цветков, който почти цяла есен се възстановяваше от тежка контузия.

Ръководството на тима ще продължи да търси играч, с когото да усили атакуващата мощ на отбора, което се оказа и най-големият проблем през есенния дял от първенството.