Протести посрещнаха националите на Бразилия

снимка: БТА/AP

Бразилия започна подготовка за Световното първенство по футбол, въпреки протестите на част от насъбралата се тълпа.

23-ата футболисти, селектирани от треньора на националния отбор Луис Фелипе Сколари, влязоха в лагерна обстановка под протестните скандирания заради огромните средства, похарчени за подготовката на Мондиал 2014.

Протестиращите поставяха и стикери, лепенки и лозунги върху автобуса, който вози играчите от хотела им до тренировъчната база в Терезополис, намиращ се на 90 километра от Рио де Жанейро, информира БТА.

По предварителните планове днес и утре футболистите на Сколари ще бъдат подложени на медицински изследвания, а първата пълноценна тренировка е насрочена за сряда. По този начин Бразилия има общо 17 дни да се подготви за първата си среща с Хърватия на 12-и юни в Сао Пауло, с която ще бъде открито и Световното по футбол.

Самият Сколари заяви, че очаква труден път до титлата без много изненадващи противници. Той очаква в следващите етапи след груповата фаза бразилците да срещнат отбори като Холандия, Италия или Уругвай, което прави поне два световни шампиона с претенции.

"Но очакванията ми са на полуфинала да се изправим срещу Германия и след това в битката за титлата срещу Аржентина, която пък ще се стреми към третата си световна корона", коментира Сколари пред местния вестник Естадо де Сао пауло в днешния му брой.

Според Биг Фил, големите отбори във футбола ще затвърдят реномето си и трудно някоя от по-малките страни ще се намеси.