Прокуратурата повдигна обвинения на двама български треньори за уговорени мачове

снимка: news7.bg

Съмнителни мачове и нагласени резултати. Нищо необичайно. Този път с подобен случай в България се зае от Специализирана прокуратура. Заради тяхно разследване, Дисциплинарната комисия към БФС трябваше да спре правата на двама родни треньори. Те са разследвани в уговаряне на мачове. Става дума за Анатоли Тонов и Красимир Мечев.

Само преди няколко месеца Красимир Мечев бе назначен за шеф на детско-юношеската школа на Спартак (Плевен). Буквално преди дни обаче той напусна поста. Анатоли Тонов е дългогодишен футболист по родните терени. Играл е в Монтана, Спартак Пловдив, Левски (сезон 1996/97), Септември, Хебър, Беласица, Ботев Пловдив, Родопа, Видима-Раковски, Миньор Бобов дол, Драгоман и други.

Ето какво написаха от БФС:

След разглеждане на писмо от "Специализирана Прокуратура" на РБ, с което БФС се информира за внесен обвинителен акт в Специализираният наказателен съд срещу Анатоли Тонев за престъпление по чл.321, ал.6 от НК, ДК предвид чл.46, ал.1 от ДП /2016/2017/ и на основание чл. 46, ал. 2  от ДП /2016/2017/ – спира треньорските права на Анатоли Тонев – треньор на ФК „Първа атомна” гр. Козлодуй до произнасяне на съда.

След разглеждане на писмо от "Специализирана Прокуратура" на РБ, с което БФС се информира за внесен обвинителен акт в Специализираният наказателен съд срещу Красимир Мечев за престъпление по чл.321, ал.6 от НК, ДК предвид чл.46, ал.1 от ДП /2016/2017/ и на основание чл. 46, ал. 2  от ДП /2016/2017/ – спира треньорските права на Красимир Мечев – треньор на ОФК „Спартак” гр. Плевен до произнасяне на съда.