Прокуденият Сандберг веднага си намери отбор

снимка: twitter.com

Изгоненият от Левски Симон Сандберг се върна в родната си Швеция и веднага си намери нов отбор. Става дума за местния Хамарби, съобщава "mitti.se". 23-годишният бивш младежки национал на "тре крунур" се подписа под контракт за 2 години. 

Защитникът пристигна в Левски от Хекен (Гьотеборг) с големи очаквания през лятото на 2016 година. Той подписа договор за три години, но започна неубедително, а няколко контузии още повече затвърдиха лошия му старт. За 18 месеца той записа едва 5 мача със синята фланелка и се оказа пълно разочарование. Преди седмица 26-кратните шампиони най-накрая успяха да се освободят от Сандберг.

"Аз съм много доволен от това развитие на нещата. С нетърпение чакам началото на сезон 2018, който според мен може да се превърне в нещо много добро за отбора”, заяви Сандберг пред официалната клубна страница на Хамарби, цитиран от "Спортал".

Тимът завърши на 9-о място в елитната лига "Алсвенскан" миналия сезон. Клубът е имал интерес към Сандберг още преди той да замине за България, добавя шведското издание.