Прокълнатата снимка на Гуардиола

Турбулентните процеси в Байерн Мюнхен продължават. Макар и отборът на Пеп Гуардиола да стана убедителен шампион миналия сезон и да е фаворит за титлата и сега, откритото недоволство на феновете след продажбата на Бастиан Швайнщайгер в Манчестър Юнайтед набира все по-голяма сила.

Фенове на "баварците" прибегнаха до методи, познати на българските привърженици - опъване на протестни плакати по мостове и други публични пространства из града.

Този лозунг гласи: "Пеп и робът му КХР, разрушавате нашия клуб!". КХР очевидно е Карл-Хайнц Румениге, президентът на Байерн, който бе мощно освиркан по време на представянето на отбора за новия сезон, когато обяви продажбата на Бастиан Швайнщайгер.

Недоволстовото към Гуардиола също се увеличава. Наблюдателни фенове на Байерн показаха една от първите му снимки в клуба, направена в съблекалнята на Алианц Арена през 2013г. Сами можете да си направите извода защо е окачествена като "прокълнатата снимка".

На нея се вижда треньорът застанал пред местата за преобличане и портретите на някои от любимците на агитката: Писаро, Кроос, Манджукич, Марио Гомес, Джердан Шакири и Швайнщайгер.

Случайно или не: нито един от тези играчи вече не е в Мюнхен...

Източник: bTV