Продължават обвиненията в "черно тото" срещу Локо (Пд)

снимка: lokomotivpd.com

Медиите в Швеция захапаха здраво Локомотов (Пловдив). Гьотеборгс-Постен продъни телефоните на всички важни фактори в страната, за да предизвика разследване на скандалната контрола между Гьотеборг и "смърфовете". Срещата предизвика съмнения за "черно тото", след като Bet365 стопира залозите в 34-ата минута.

Шведските футболисти наляха допълнително масло в огъня с коментирате си, че "черно-белите" не са си дали много зор. Те продължиха и вчера.

"Не вярвам на обясненията на треньора им", обяви защитникът Емил Соломонсон. "Смях се като гледах как реагираха в някои ситуации. Част от играчите им изглеждаха стари и износени, но чак пък толкова - не. Те не искаха да атакуват. Мислех, че е някаква форма на протест заради неизплатени заплати", допълни той.

"Срещу отбори от такива страни всичко е възможно. Тази неща нямат нищо общо с футбола. По-добре е да печелиш пари, като играеш силно и побеждаваш", допълни съотборникът му Матиас Бьорсмир.

"Сега едва ли може да се направи нещо. Трябва да се действа на момента", обяви Ханс Грен, полицай, който се занимава с разследване на спортни мероприятия.

"Мисля, че Гьотеборг е попаднал случайно в тази ситуация", отсече адвокат Йохан Клаесон, който е координатор към федерацията за борба с черното тото.

"Трябваше Гьотеборг веднага да пуснат жалба в полицията, а не да чакат извиненията на треньорa им", допълват шведските медии. Те припомниха, че бившият благодетел на тима Веселин Марешки подложи играчите на детектор на лъжата заради съмнения в тях.

"Стандарт"