Продажбата на акции на ЦСКА приключи тихо

снимка: Булфото

Ръководството на ЦСКА се провали в мисията си да изкара клуба на борсата, след като днес приключи продажбата на акции на "червените", а котата от 1 409 210 броя не беше достиганата, въпреки сравнително силния ден.

Както е известно, "армейците" излязоха на борсата на 21-и март, като след няколко стотин сделки още през първия ден надеждата беше, че акцията ще бъде успешна.

В края на април срокът беше увеличен до 19-и май, тъй като нямаха достатъчно продадени ценни книжа, но дори това не помогна на "червените" да стигнат до границата от над 1.4 милиона акции.

В днешния ден бяха сключени 730 сделки и бяха закупени 27 445 акции, което доведе общия сбор до 359 206 продадени акции, което е близо 4 пъти по-малко от очакванията на ръководството на ЦСКА.

Според първоначалния план, Александър Томов и компания трябва да върнат парите, които са платени за акциите, заради неуспешната мисия.

Голямата причина акцията на "червените" да е неуспешна е липсата на крупен инвеститор, който да закупи голям пакет акции. Емил Данчев е бил сред най-активните заедно със семейство Манджукови.