Приемат Алонзо Морнинг в залата на славата

снимка: twitter

Центърът Алонзо Морнинг ще бъде част от баскетболните величия, които ще бъдат приети в баскетболната зала на славата през тази година, съобщават медиите отвъд Океана.

Той беше част от първоначалния списък с кандидатури за една от най-големите почести в баскетбола, а заедно с него ще бъде приет Мич Ричмънд, определян от мнозина като един от най-добрите атакуващи гардове през 90-те години.

Друга голяма звезда от миналия век - Тим Хардъуей, ще трябва да почака за своето включване в залата на славата, след като неговата номинация изненадващо не е била одобрена от имащите право на вот.

Морнинг остана в сянката на центрове като Патрик Юинг, Шакил О'Нийл и Хакийм Олайжуан, но записа солидна кариера в НБА.

Той мина през отборите на Шарлот Хорнетс, Маями Хийт и Ню Джърси Нетс, оставяйки трайна следа при "горещите". Морнинг завърши кариерата си там, като беше част от първия шампионски тим на отбора през 2006 година.

Въпреки че изоставаше по ръст от своите конкуренти (208 сантиметра), той беше изключителен в борбата под двата коша, два пъти стана най-добър защитник в лигата (1999 и 2000) и беше избран 7 пъти за Мача на звездите. Неговият №33 беше изваден от употреба от Маями.