Президентът на Уругвай нападна ФИФА

снимка: Guliver/Getty Images

Президентът на Уругвай Хосе Алберто Мухика Кордано разкритикува решението на ФИФА да наложи тежко наказание на нападателя на националния отбор на страната Луис Суарес.

Суарес получи рекордна санкция от Дисциплинарната комисия на световната футболна централа вчера, след като ухапа по рамото Джорджо Киелини при победата с 1:0 над Италия на Мондиал 2014.

Нападателят беше наказан да не участва в следващите 9 мача на националния отбор на Уругвай, като дори го лиши от правото да присъства на стадиона, на който се играят срещите. Акредитацията му за световното първенство в Бразилия също беше отнета и той беше принуден да се завърне в родината си.

Освен това, Суарес получи забрана да играе футбол в следващите четири месеца, а ще трябва да заплати и глоба от 100 хиляди швейцарски франка.

"ФИФА наложи толкова сурово наказание, защото Уругвай е малка страна и това не им струва нищо", заяви Хосе Алберто Мухика Кордано. "Санкцията срещу Суарес е акт на агресия срещу младежите от уругвайския народ", допълни той.