През неуспешната 2015 година разбрах кой ми е приятел и кой не, изповяда се Гришо

Ракета №1 на България Григор Димитров заяви, че през неуспешната за него 2015 година е получил някои важни уроци както за живота, така и за тениса. Въпреки това, той се радва, че всичко вече е минало и гледа напред с позитивизъм.

През последната седмица хасковлията показа добър тенис в Делрей Бийч, където стигна до 1/2-финалите, но загуби от Раджийв Рам. Сега пред него пък е турнирът в Акапулко, където утре старитра с мач срещу Денис Кудла. Димитров печели тази надпревара през 2014 година, но през 2015 отпадна в първи кръг от квалификант.

„Това беше един ясен сигнал да се събудя във всеки един аспект от моя живот – на и извън корта“, каза Димитров пред изданието tennisworldusa.org.

„Смяната на треньора, раздялата с Мария (Шарапова – б.р.), изобщо всичко, което ми се случи в личен план – никога не е лесно.“

„Проумях, че трябва да се трудя здраво. Също така разбрах кои са истинските ми приятели. Сега съм позитивно настроен и се чувствам чудесно. Отново се наслаждавам на тениса. Научих се да не живея за другите. Това беше по-скоро житейски урок. Чувствам се добре, като знам, че всичко отмина и е зад мен“, добави Димитров.