Престижен бг наряд в дерби от Лига Европа

Нов престижен наряд за българското футболно съдийство получиха двама пловдивски рефери. След като се справиха отлично с мача от 6-ия кръг на Шампионската лига между Валенсия и Манчестър Юнайтед в средата на декември, Георги Кабаков и Мартин Маргаритов в компанията на Диян Вълков, се сдобиха с ново много авторитетно назначение. Тримата наши топрефери са определени да ръководят 1/16 финала от елиминациите в лига Европа между белгийския „Брюж“ и австрийския „Ред Бул Залцбург“. Мачът е на 14 февруари от 22 часа на стадион „Ян Брейдел“ в Брюж.

За Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков това ще бъде дебют в 1/16 финален мач от европейските клубни турнири. Досега в новата история на родното съдийство български рефери не са свирили в среща от толкова висока фаза на евротурнирите. За последно тази чест имаше административният директор на Локомотив Пловдив Атанас Узунов.

Маргаритов, който стана татко в началото на декември, бе определен за най-добър тъч рефер у нас за 2018 г. Кабаков бе пренебрегнат в полза на Николай Йорданов.