Премии в Левски при победа над Ботев

снимка: levski.bg

Играчите на "Левски" ще получат премии за отстраняването на "Поморие" за Купата на България, но само ако днес бият "Ботев" на "Герена". Това са заявили Иво Тонев и Георги Иванов-Гонзо, които скастриха играчите за мъчителното представяне срещу лидера в "Б" група. Сините имат и допълнителен стимул за 3-те точки - при победа ще се доближи на точка от лидерите "Лудогорец" и "Литекс". Треньорът Стойчо Стоев заяви, че вече знае на кого да заложи за головете.

"Имаме играчи с проблеми, но имахме достатъчно време за възстановяване - заяви той. - Състоянието на Линел Китамбала се подобрява, но е нормално да не е в оптимално състояние. Атанас Курдов е обременен, но това е нормално - на всеки му тежи, когато е натоварен с очаквания. Ние - и футболистите, и треньорите - го подкрепяме и се надяваме, че ще излезе от това състояние. Наясно съм утре кой ще е нападател, а юношите са опция, която ще продължа да използвам."

"Ботев" беше принуден да направи последната си тренировка в Коматево при проливен дъжд снощи, съобщи "Пловдив нюз". Въпреки това словенският треньор Ермин Шиляк не прояви милост и строи играчите на терена. Извън състава остана вратарят Валентин Галев, който продължава да е с мускулна травма, а единственият, готов да застане пред мрежата, е бразилецът Виктор Голас. Негов заместник ще бъде някой от юношите.

"Стандарт"