Премиера на новия ЦСКА срещу Спартак (Пл)

галерия:

снимка: БТА

ЦСКА ще изиграе първата си контрола през лятото, откакто клубът се трансформира от претендент за титлата в А група до участник в аматьорското ниво на българския футбол. Изцяло новият „червен“ отбор е под крилото на Гриша Ганчев, а преки отговорници за представянето на терена са Христо Янев и Пламен Марков.

Днес срещу Спартак (Плевен) от 18 часа „армейците“ за първи път ще покажат на какво са способни в сегашната си любопитна формация. Приятелският мач в Тетевен се очаква да бъде изгледан на живо от над хиляда фенове по трибуните, а Канал 3 ще го излъчва директно.

Засега ЦСКА е уговорил три приятелски срещи, а Пламен Марков иска още поне пет. На 14 юли „червените“ ще срещнат втория отбор на Литекс също в Тетевен, а на 18 юли на „Българска армия“ гостува новия член на Б група Оборище (Панагюрище).

Съставът на „армейците“ е изграден изцяло от български футболисти – юноши, бивши играчи на други клубове от В група, както и на такива, играли миналия сезон в елита. Логично тимът ще се бори за първото място и промоция в Б група, но днешната контрола ще подскаже какво е нивото на новосформирания отбор.