Прецакаха жестоко Кобрата за титлата на WBA (ВИДЕО)

снимка: twitter.com

Мануел Чар надви една от жертвите на Кубрат Пулев - Александър Устинов в двубой на галавечер в Оберхаузен (Германия). Срещата приключи след интензивни 12 рунда със съдийско решение. Само ден преди сблъсъка от WBA решиха мачът да се играе за редовната титла в тежка категория. Така 33-годишният ливанец завоюва пояса и прецака Кобрата, защото сега ще трябва да прави защита срещу Фрес Окендо. 

Именно той трябваше да се бие с българина в началото на 2018-а, но сега е задължителен претендент и ще мери сили с Чар. 

"Разрешението е дадено при условие, че победителят ще се бие с пуерториканеца Фрес Окендо, който има право на подобен двубой за титлата след съдебен спор в Ню Йорк", пише в официалното решение на Световната боксова асоциация.

Кобрата едва уреди мача си с поурториканеца в Чикаго в началото на следващата година. Той трябваше да се бие за световната титла на WBA срещу Антъни Джошуа в края на октомври, но разкъса гръден мускул и се отказа преди срещата. Българинът трябваше да се върне стъпка назад, като си уреди мач за редовния пояс на асоциацията, но вече двубоят е под сериозен въпрос, пише "България днес".

Мануел Чар има 31 победи (17 с нокаут) и 4 загуби. 33-годишният ветеран стана световен шампион от втория опит. През 2012 той падна от Витали Кличко (Украйна).

126-килограмовият Устинов записа второ поражение в своята кариера срещу 34 победи (25 с нокаут). Първата загуба беше от Пулев през 2012-а за европейската титла. Между двата мача той записа седем поредни победи.