Пребиха и обраха племенник на национален треньор

Двама състезатели по борба в Левски са пребили племенника на помощник-треньора на националния отбор по футбол Георги Донков - Иван. Инцидентът се е разиграл около 20:30 часа, когато 15-годишното момче се прибирало у дома в блок до стадион “Георги Аспарухов”, информира "24 часа". Той е син на сестрата на Донков, който е юноша на Левски и там проби в големия футбол.

Двамата нападатели проследили Иван, пребили го и отмъкнали телефона му. Полицията обаче се задействала светкавично и когато двамата отишли да продадат телефона в заложна къща, били прибрани. Оказали се състезатели по борба, като единият е от Пещера, а другият - от Бургас. Те били ученици в спортното училище на Левски.

“Много съм благодарен на полицаите от Пето РУП и лично на директора на СДВР Младен Маринов, които действаха наистина професионално и разкриха всичко за броени часове, ако не и минути”, заяви Донков.

“Разочарован съм, че точно спортисти от моя роден клуб се занимават с подобни неща, вместо да се опитат да пробият към световните върхове”, допълни Донков, който от години живее в Германия и се върна, след като бе назначен за помощник на Петър Хубчев в националния отбор.

Очаква се двамата нападатели да бъдат изключени от училището.