Правят Де Бройне холандец, за да ги класира на Мондиал

снимка: twitter.com/Kevin De Bruyne

Холандия продължава да редува силен със слаб форум, като сега е много близо до това да не се класира на Мондиал 2018 в Русия. "Лалетата" приемат Швеция тази вечер в пряк сблъсък за място на баража, докато "тре крунур" имат и вяра за първото място, ако спечелят. Министър-председателят на Холандия Марк Рюте обаче измисли стратегията на тима на Дик Адвокаат. Той иска да измъкне Кевин де Бройне от Белгия за мача, като се надява звездата на Манчестър Сити да класира "лалетата" на световното в Русия.

Рюте явно е голям фен на белгийското крило, но не може да го направи холандски гражданин и да го присвои току-така. Всяка награда изисква жертви и затова министърът предложи на съседите си провинция Лимбург, която граничи с Белгия. 

"Разбира се, това ще бъде огромна жертва от страна на холандското общество. Хората в Лимбург са много приятни и ще ни липсват, но понякога трябва да правиш трудни решения и да определяш приоритетите си. Можем да продължим и с 11 провинции", пошегува се Рюте.

Той прибегна до този ход, тъй като "червените дяволи" вече се класираха за финалите в Русия и Де Бройне няма да е нужен на Белгия в днешното домакинство на Кипър.