Прандели хвали нападателите на Уругвай

снимка: БТА/AP

Селекционерът на Италия Чезаре Прандели беше категоричен, че дуото в атака на Уругвай Единсон Кавани - Луис Суарес е сред най-добрите на Световно първенство 2014.

До момента двамата записаха само един мач заедно на терена заради контузията на нападателя на Ливърпул, а двамата показаха отличен синхрон по време на победата с 2:1 над Англия през миналата седмица.

Във вторник вечер пък "адзурите" се изправят именно срещу световните шампиони от 1950, а Прандели заяви, че Кавани и Суарес са отличен тандем.

"Те определено са една от най-силните двойки нападатели на Мондиал 2014", сподели Прандели на пресконференция днес.

"Те са двама модерни нападатели, знаят как да атакуват в наказателното поле така, както малцина могат. Имат око за футбола и трябва да лимитираме техните възможности", смята селекционерът, който насочи вниманието си към подготовката за мача.

"Казах на момчетата да вярват в класирането напред и да играят с възможно най-много самочувствие. Не можем да си позволим да търсим извинения след този мач. Решени сме да победим.

Върнахме си физическите сили след последния двубой и смятам, че сме готови и психически за мача. Трябва да се справим с трудностите и да дадем всички, което имаме. Всичко", подчерта Прандели.

Двубоят между Уругвай и Италия е утре от 19:00 часа.