ПОЗОР! Ултрасите в България се изложиха като кифладжии и показаха, че са политически зависими! Позволиха си да скочат на президента Плевнелиев

снимка: БТА/AP

Сдружението на българските футболни привърженици за пореден път се изложи. Този път чутовно. Повярвалите си членове в сдружението вече веднъж ни направиха на смях с приетите от тях правила при бой. 

Глупавите им норми получиха отзвук чрез осмиване дори в таблоидите на Острова.

Сега обаче обединените привърженици тотално загубиха представа къде се намират. Те си позволиха да скочат на президента на България Росен Плевнелиев, явно водени и подучвани от политически свързани с тях особи.

Отборът по футбол на сдружението отказа да пътува за Украйна, където в три поредни години печели международния футболен турнир в град Лвов.

 

"Там, където президентът Плевнелиев получава награди, за нас няма повече смисъл да ходим", обявиха след Общото годишно събрание на сдружението на родните футболни фенове.

 

В страницата си във "Фейсбук" сдружението обяснява постъпката си и с това явно признава, че са политически зависими. Нещо, което е недопустимо.

Ето какво пишат те:

 

„Взехме решение да не участваме тази година поради следните причини. И през трите години бяха получени забележки за „крайно десни“ прояви на българските участници и за твърде сериозното отношение към представянето си, защото „турнирът бил само за забавление“.

 

За българските състезатели-фенове отношението няма как да не е сериозно, щом се играе с фланелки на българския национален отбор и се свири химна на България пред българското знаме.

 

 Войната в Украйна превръща всяко спортно събитие в пропаганда на политиката на управляващите сили, които влошиха драматично положението на украинските граждани, включително и на многобройното българско население, а това прави невъзможно нашето участие. Жалко за украинските патриоти, които не разбраха за какво ги използват.

 

Там, където президентът Росен Плевнелиев получава награди, за нас няма смисъл да ходим”.

 

Решението е взето на 26 март, събота, на Общото събрание на сдружението, проведено в Пловдив. Целият текст на документа е качен на страницата на Елена Ваташка – председател на сдружението на футболните привърженици в България.