Позлатяват националите, ако се класират на Евро 2020

Българският национален отбор започва утре участието в квалификациите за Евро 2020, а класиране за шампионата ще напълни не само касата на БФС, но и ще донесе сериозна премия на играчите на Петър Хубчев, пише „Тема Спорт“.

9 250 000 евро ще прибере Българският футболен съюз, ако националният отбор се класира за Евро 2020. „Лъвовете“ са в група с Англия, Чехия, Черна гора и Косово, а в петък от 19:00 часа приемаме черногорците на „Васил Левски“.

Както е известно, първите два отбора във всяка от 10-те квалификационни групи се класират за финалите на Европейското първенство през 2020 година, което ще се проведе в различни градове на континента. Останалите 4 квоти идват от Лигата на нациите, като за тях в зависимост от класиралите се през квалификациите може да има промени.

Според запознати с делата на БФС, ако националите изпълнят целта, то играчите ще си разделят малко над 2 млн. евро във вид на премия, която централата ще им даде. Те ще бъдат разпределени в зависимост от броя изиграни мачове от футболистите. Очаква се в близките дни да има разговор по този повод между някои от тарторите, селекционера Петър Хубчев и отговорника за националните отбори и вицепрезидент на БФС Йордан Лечков.

Играчите най-вероятно ще бъдат представени от капитана Ивелин Попов и централния защитник Николай Бодуров. Засега за отделните мачове бонуси няма да има. При добро представяне обаче е възможно да има промяна.

В края на миналата година от централата обявиха бюджет от близо 18 млн. лева за 2019-а.