Повече пари и титулярни места дърпат братя Цоневи към Ботев

снимка: levski.bg

Ботев Пловдив е на път да направи сериозен трансферен удар. "Канарчетата" опитват да привлекат в състава си двама от топ талантите на Левски Борислав и Радослав Цоневи.

Договорите на близнаците със "сините" изтичат в края на сезона и на този етап те все още не са ги подновили. Двамата имат оферти от Левски, но в същото време са получили такива и от Ботев. Козът на пловдивчани е гаранцията за титулярни места, докато на "Герена" конкуренцията е по-голяма. В Пловдив Цоневи ще получават и по-високи заплати след финансовото стабилизиране на клуба, пише "Меридиан мач".

В момента на "Герена" те не играят достатъчно и точно това е причината да обмислят варианта да си тръгнат. Боби Цонев започна добре, след което се контузи. Брат му пък така и не успя да се наложи след това. За местата в средата на терена бяха предпочитани Джереми де Ноойер, Мигел Бедоя, Георги Костадинов и Владимир Гаджев и едва когато двама от четиримата липсваха, се появяваше Ради Цонев.

Евентуалното напускане на двамата ще създаде огромен проблем на Левски, тъй като се чака продажбата и на Божидар Краев най-късно през лятото. Мики Орачев също е желан в Полша, което може да отвори проблем кой да играе в квотата до 21 години в титулярния състав.