Потвърдено: Коби аут между 6 и 12 месеца

снимка: БТА

Ядрено-магнитният резонанс, който беше на правен на Коби Брайънт снощи, потвърди най-лошото и той има голямо разкъсване на ахилеса в левия глезен. Хубавото е, че отокът беше паднал и операцията беше извършена преди няколко часа.

 

Брайънт се контузи преди около 30 часа, като в края на двубоя срещу Голдън Стейт е усетил пукане в глезена си и веднага е разбрал, че контузията е тежка. До момента той винаги е играл с болки в ръцете и краката, но никога досега не се е сблъсквал с тежка контузия като скъсан ахилес.

 

Гари Вити смята, че суперзвездата на баскетбола ще се възстановява межди 6 и 9 месеца, но неговото завръщане зависи само и единствено от него, тъй като подобен род контузии са прекратили не една или две кариери. Въпреки това Вити смята, че още следващия сезон ще видим Брайънт ма корта.

 

"Мисля, че реалната цел е да се върне до 9 месеца, дори по-рано. Поне така мисля, след като поговорихме тази сутрин", лаконичен беше генералният мениджър Мич Купчак, който беше в болницата, където оперираха Коби.

 

Сега предстоят няколко доста тежки месеци за Брайънт, който трябва да носи специален ботуш в следващия един месец, за да не разтегне новия си ахилес, а след това започва дълъг процес на възстановяване.

 

Не се знае кога той ще се завърне в игра и веднага се заговори, че "езерняците" могат да се освободят от 30-те милиона на Черната мамба догодина, което да заздрави бюджета на Лейкърс, които ще трябв да извадят 180 милиона долара за заплати и такси заради новите правила в НБА. Такава вероятност обаче не минава през главата на Купчак.

 

"Не сме се и замисляли за подобно нещо. В момента това е възможно най-далеч от нас и тази ситуация", сподели на кратко мениджърът на тима.

 

В отсъствието на Брайънт Джоуди Мийкс вероятно ще получи титулярно място, а Лейкърс ще търсят 2 победи срещу Сан Антонио и Хюстън, за да си осигурят участие в плейофите. Без Коби обаче това изглежда все по-малко вероятно.