Потвърдено: Кличко загрява за Кобрата през април

снимка: БТА/AP

Световният шампион в тежка категория Владимир Кличко ще се завърне на ринга на 26 април в Оберхаузен, Германия.

Съперник на украинеца ще бъде австралиецът Алекс Леапай, който си спечели статута на претендент на Световната боксова организация, изненадващо побеждавайки Денис Бойцов през ноември.

Владимир Кличко прекара много време край своя по-голям брат Витали на протестите в Украйна, но сега 37-годишният шампион ще стартира подготовка за поредната си защита на шампионските пояси.

Алекс Леапай пък е един от най-непретенциозните съперници на украинеца в последно време. Очакваше се той да стане лесна плячка на Денис Бойцов преди няколко месеца, но роденият в Самоа боец изненада неприятно новото попълнение на "Зауерланд". Леапай разполага с актив от 30 победи, 4 загуби и 3 равенства в кариерата си до този момент.

"Предпазлив съм. Ще се подготвя по възможно най-добрия начин и очаквам страхотно предизвикателство", цитиран бе Владимир Кличко.

Алекс Леапай пък се закани да шокира света, отнемайки поясите на Кличко.

"Всички говорят за 61-те победи на Владимир, но аз мисля повече за трите му загуби. Хората, които са го побеждавали, дори не удрят толкова силно, колкото мен. Ще победя Кличко, като това дори няма да бъде най-трудния ми мач досега", изхвърли се австралиецът.

Очаква се следващият съперник на Владимир Кличко след Алекс Леапай да бъде българският претендент Кубрат Пулев. Кобрата също ще излезе на ринга през април, осъществявайки вероятно финална репетиция преди евентуален мач с Кличко. Следващият съперник на софиянеца все още не е известен.